Monchou koekjes

Ingrediƫnten:

  • 300 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 100 gr monchou
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 blikje kersen vlaaivulling

Zorg ervoor dat alle ingrediƫnten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

Doe de basterdsuiker, vanillesuiker, de zachte roomboter en de monchou bij elkaar in een mengkom en mix het door elkaar tot het een romig geheel wordt.

Voeg dan het ei toe en mix weer door elkaar tot het een een gladde massa zonder klonten is.

Daarna doe je de bloem erbij en dit mix je er doorheen tot alle bloem is opgenomen in het beslag. Schep het beslag op een stuk vershoudfolie en pak het beslag goed in. Leg het pakketje koekbeslag minstens een uur in de koelkast om te rusten.

Bekleed 1 (of meerdere) bakplaat met bakpapier. Omdat het beslag nog redelijk zacht aanvoelde, was ik bang dat de koekjes zouden uitlopen in de oven. Dus strooide ik wat bloem over het bakpapier zodat de koekjes hopelijk niet al teveel zouden uitzakken. Maar achteraf gezien was dit helemaal niet nodig, ze blijven echt hartstikke mooi in vorm!

Maak kleine balletjes van het koekbeslag, leg deze op de bakplaat en druk met je duim een holletje in het beslag waar een kers in past.

Schep met een klein lepeltje op elk koekje een kers met een beetje gelei uit het blikje vlaaivulling.

Bak de koekjes in ongeveer 14-16 minuten gaar op 180 graden. Door de monchou in het beslag blijven de koekjes behoorlijk bleek. Maar als je ziet dat ze aan de onderkant een beetje bruin beginnen te worden dan zijn ze klaar. Houd dit dus even in de gaten als je ze voor het eerst maakt, gezien de baktijd van oven tot oven nog best kan verschillen.

Laat de koekjes minstens 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze naar een rooster (of koude ondergrond) verplaatst. Tijdens het afkoelen worden ze nog steviger.

Published by