Brookies

Ingrediënten:

  • 350 gr pure chocolade
  • 225 gr kristalsuiker
  • 80 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 eieren
  • 45 gr roomboter
  • 100 gr chocolade in blokjes gehakt (in welke smaakje zelf wil, ik gebruikte witte chocolade)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Hak of breek de 350 gr aan pure chocolade in stukken en doe deze samen met de boter in een hitte bestendige kom. Smelt de chocolade en boter  au bain marie. Blijf roeren tot de chocolade en boter helemaal zijn gesmolten en goed in elkaar zijn opgenomen.

Haal dan de kom van de pan (en zet het vuur uit) om de chocoladeboter een beetje af te laten koelen terwijl je met de andere ingrediënten aan de slag gaat.

Met de rest ben je ook zo klaar. Doe alle andere ingrediënten, behalve de chocolade, samen in een andere kom. Mix eerst met je mixer op lage stand en daarna nog een minuutje op de hoogste stand. Je hebt al snel een luchtig mengsel.

Voeg dan de chocoladeboter toe en mix tot je beslag weer een mooi egaal gekleurd mengsel is. Het beslag wordt door de chocoladeboter wel een stuk ‘zwaarder’, maar dit is normaal.

Leg een stuk bakpapier op je bakplaat. Lepel hoopjes van 1 a 1,5 el van het beslag op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar liggen (laat er zeker 2 a 3 cm tussen zitten) want de brookies zetten behoorlijk uit in de oven. Versier ze met de (grof) gehakte chocoladeblokjes.

Bak de brookies in 12-13 minuten op 180 graden af. Haal ze gelijk uit de oven en haal ze met bakpapier en al van de bakplaat af, zodat ze op een koele ondergrond kunnen afkoelen.

En genieten maar!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *