Pindakaas Bonbons

Ingrediƫnten:

  • 100 gr ongezouten pinda’s
  • 100 gr pindakaas
  • 200 gr pure chocolade
  • Garnering: wat je lekker lijkt. Bijv. zout, kokossnippers, discodip.

Doe de pinda’s in een (kleine) koekenpan en rooster ze een paar minuten op een laag tot middelhoog vuur. Zodra ze lekker beginnen te ruiken en een beetje beginnen te glimmen (dan komen de oliĆ«n in de pinda’s vrij) zijn ze klaar. Doe ze gelijk over in een koele kom, zodat ze niet alsnog aanbranden. Laat ze even afkoelen voor je verder gaat.

Hak de pinda’s fijn op een plank en doe ze weer terug in een kom. Schep hier de pindakaas bij en meng dit goed door elkaar tot je een mooie plakbende hebt.

Schep het pindakaas-mengsel met behulp van kleine lepeltjes in ijsblok-vormpjes, dan krijg je een prima formaat bonbonnetjes straks. Zet de vormpjes in de vriezer, minstens een paar uur. Ik maakte zelf het mengsel in de avond en liet het de hele nacht in de vriezer staan. De pindakaas-blokjes zullen niet keihard worden, dit is verder niet erg, maar weet dat je waarschijnlijk lekkere plakhanden krijgt wanneer je ze uit de ijsblokjesvorm haalt.

Haal de blokjes dus uit de vorm en zet ze dan nog weer even terug in de vriezer tot je ze nodig hebt.

Hak de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Verwarm de chocolade au bain marie (zet de kom bovenop een pannetje met daarin een klein laagje water). Roer af en toe door.

Zet ondertussen een plaat/plank klaar met daarop een bakpapiertje en haal dan de pindakaasblokjes weer uit de vriezer. Als de chocolade is gesmolten haal je de kom gelijk van het pannetje. Haal de blokjes 1 voor 1 door de chocolade, je kunt ze er met behulp van wat vorken doorheen rollen en er weer uit scheppen. Tik zoveel mogelijk overtollige chocolade eraf voor je de bonbon op de plaat met bakpapier schuift.

Als je klaar bent en de chocolade nog niet weer helemaal gestold is kun je de bonbons nog even snel versieren met wat je wil!

Zet de bonbons in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Bewaar ze daarna in een trommeltje in de koelkast, of zelfs in de vriezer zodat je er nog langer plezier van kunt hebben.

Tip: Heb je nog wat gesmolten chocolade over in de kom dan kun je er nog wat noten, of bijvoorbeeld gepofte rijst, gedroogde vruchten (of een mengsel hiervan) erbij doen. Goed mengen en hoopjes hiervan op een plankje met bakpapier scheppen. Zo maak je heel snel nog wat heerlijke chocolade (noten)rotsjes.

Published by