Choco en vanille swirl-koekjes

Ingrediƫnten:

  • 300 gr bloem
  • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 el cacaopoeder
  • optioneel: rasp van 1 sinaasappel voor een extra smaakdimensie

Dit is een lekker simpel recept. Doe alles, behalve de cacaopoeder, samen in 1 kom en kneed dit met de hand tot een mooi egaal deeg.

Weeg het deeg en verdeel het in twee gelijke delen. Doe de ene helft terug in de kom en voeg hier de 2 el cacaopoeder aan toe. Kneed dit er doorheen tot alle cacao goed is opgenomen.

Pak de 2 deegjes, apart van elkaar, in vershoudfolie en leg ze een half uurtje in de koelkast.

Rol ze daarna, op een licht bebloemde ondergrond, uit tot rechthoekige lappen die ongeveer even groot zijn (en ongeveer een halve cm dik). Leg de lap chocolade-deeg over de lap vanille-deeg en rol er nog een paar keer licht overheen met de deegroller. Rol ze daarna, over de lengte, redelijk strak op. Het deeg kan scheuren, maar wees niet getreurd, dit kun je gewoon weer dicht drukken, niets aan de hand. Druk ook de naad van de rol even aan en pak de rol daarna weer in vershoudfolie en leg het nog een uur in de koelkast zodat het deeg goed op kan stijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de rol koekdeeg uit de koelkast en snijd hem in plakken van ongeveer een halve cm.

Leg de koekjes op een bakplaat met een bakpapiertje. Leg ze wel een stukje uit elkaar (halve tot hele cm) want ze groeien nog wel een beetje in de oven.

Bak de koekjes in ongeveer 10-12 minuten gaar. (Ze zijn klaar als ze een beetje bruin beginnen te worden aan de randjes. Verhuis de koekjes naar een rooster om ze af te laten koelen.

Ik heb ze wel eens mooier gemaakt moet ik zeggen, het oprollen kan blijkbaar nog wel wat meer oefening gebruiken.

Goals:

Ja toch!

Published by