Chocolate Chip Cookies

Ingrediƫnten:

  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 250 gr patent bloem
  • 5 gr bakpoeder (1 flinke tl)
  • snuf zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr pure chocolade druppels (of hak een kleine reep chocolade in stukjes)

Verwarm de oven voor op 180 graden

Doe de suiker en roomboter samen in een kom en mix dit goed door elkaar met een (hand)mixer. Voeg het ei toe en mix dit er doorheen tot helemaal is opgenomen in het suiker-boter mengsel.

Voeg dan de bloem, bakpoeder, zout en vanillesuiker toe en mix dit tot een kruimelig deeg.

Tot slot doe je de chocolade erbij en kneed je het met de hand tot een mooie deegbal.

Pak je bakplaat erbij en leg er een bakpapiertje op.

Rol 14 ballen van het deeg (gebruik evt een ijslepel zodat je mooie gelijke porties krijgt. Ik gebruikte een ijslepel met een diameter van ongeveer 4,5 cm) en verdeel deze over de bakplaat met minstens 5 cm tussen de ballen. Je hoeft ze niet eens plat te drukken dus. Lekker makkelijk allemaal!

Bak de koeken 12-14 minuten op 180 graden. Als ze net een beetje bruin beginnen te kleuren zijn ze klaar.

Haal de bakplaat met koeken uit de oven en laat de koeken eerst, ongeveer 10 minuten, op de bakplaat afkoelen. Als ze net uit de oven zijn, zijn de koeken nog te zacht om ze te verplaatsen. Laat ze daarna op een rekje verder afkoelen.

Ik at er al 2 op voor ze goed en wel afgekoeld waren, erg lekker, gelukkig had ik er nog steeds 12 over.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *