Muffins met banaan en chocolate chips

Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 10 gr bakpoeder (2 tl)
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 2 kleine rijpe bananen (of 1 grote banaan), geprakt
  • 100 gr chocolade druppels (of 1 kleine chocolade reep in stukjes gehakt)

Dit is weer een heerlijk makkelijk recept!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verzamel de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer deze ingrediënten kort door elkaar.

Verzamel de natte ingrediënten, de eieren, melk en zonnebloemolie, samen in een andere kom en klop deze met een garde goed door elkaar. Giet vervolgens de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix deze met een spatel door elkaar. Het beslag kan een beetje klonterig blijven, maar dit geeft niks.

Voeg tot slot de geprakte bananen en de stukjes chocolade toe en spatel deze nog even door het beslag.

Vul 10 muffin bakvormen met het beslag (bakjes voor muffins vul je tot een 1/2 cm a 1 cm van de bovenrand). De vormpjes die ik heb zijn meer karton-achtig dan cupcakepapiertjes en ze zijn ook wat groter. Deze kartonnen bakjes kun je gewoon op een bakplaat zetten, daar heb je geen extra bakvorm voor nodig. Ideaal voor muffins!

Je kunt ook cupcakepapiertjes in een cupcake bakvorm vullen, ik denk dat je dan zelfs wat meer vormpjes kunt vullen omdat die vormpjes meestal wat kleiner zijn.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar op 200 graden. (Ik draaide na 20 minuten de bakplaat even om en bakte de muffins nog 5 minuten, zodat ze wat beter rondom bruin zouden kleuren)

Druk met je vinger voorzichtig bovenop een van de muffins en laat dan weer los. Veert het deukje gelijk weer terug? Dan zijn je muffins gaar. Blijf je een deukje zien in de muffin, zet ze dan nog even 5 minuten in de oven (herhaal indien nodig).

Super fluffy!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *