Super sticky Brownies

Ingrediƫnten:

  • 225 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gr pure chocolade (grof gehakt of callets)
  • 100 gr bloem
  • 60 gr roomboter
  • 20 gr cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 50 gr appelstroop of schenkstroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 (kleine) tl bakpoeder
  • snuf zout

Dit recept is perfect voor een rechthoekige quichevorm van 11 x 35 cm, maar een vierkante of ronde vorm van ongeveer 20 tot 22 cm moet ook prima kunnen.

Bekleed de bakvorm met een bakpapiertje en verwarm de oven alvast voor op 190 graden.

Verzamel de roomboter, suiker, vanillesuiker, chocolade en appelstroop bij elkaar in een hittebestendige kom. Zet deze bovenop een pan waarin een laagje water staat en zet het geheel op een laag vuurtje op. Deze manier van opwarmen/smelten heet ‘au bain marie’ en zorgt ervoor dat je ingrediĆ«nten mooi geleidelijk smelten, zonder aanbranden. Terwijl jij je handen vrij hebt om de rest van het recept te volgen. Ideaal dus.

Doe de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en het snufje zout bij elkaar in een andere kom en schep dit eventjes door elkaar.

Tik de eieren uit in een klein kommetje en klop ze goed los met een vork.

Tijd om even te kijken hoe het gaat met de chocolade enzo. Schraap de kom goed door een een spatel, roer alles goed door elkaar. Zodra alles gesmolten is kun je de kom van de pan halen.

Giet de los geklopte eieren bij het chocolademengsel en klop dit er gelijk snel doorheen met een garde. Als de eieren goed zijn opgenomen in het beslag mag je de garde weer omwisselen voor een spatel. Voeg het chocolade-mengsel bij het bloem-mengsel en spatel dit net zolang door tot het wederom goed is opgenomen in het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en zet hem in de oven voor 20 minuten.

Gezien elke oven toch net een beetje anders is is de baktijd altijd een beetje gokken. In mijn oven is 20 minuten perfect. De brownie is na het bakken nog niet stevig, maar het moet ook geen drilpudding zijn als je de bakvorm heen en weer beweegt. Is dit laatste het geval dan moet de brownie nog wat langer in de oven. Dus denk zacht, maar niet vloeibaar!

En dan het moeilijkste, laat de brownie helemaal afkoelen voor je hem uit de vorm tilt en aan gaat snijden!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *