Appel kaneel muffins

Ingrediënten (voor ongeveer 12 muffins):

  • 300 gr patent bloem
  • 120 gr kristal suiker (+ 2 tl om de appel-blokjes in te husselen)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 10 gr kaneel (+ 1 tl om de appel-blokjes in te husselen)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 100 gr rozijnen
  • 2 appels (in blokjes gesneden)

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet je bakblik met cupcake vormpjes, of een bakplaat met stevige kartonnen muffin-vormen er op, klaar.

Verzamel de droge ingrediënten (bloem, suiker, vanille suiker, kaneel, rozijnen en bakpoeder) bij elkaar in een kom. Roer dit even kort door elkaar met een lepel.

Voeg de natte ingrediënten (eieren, melk en zonnebloemolie) bij elkaar in een andere kom. Mix ze even goed door elkaar met een garde.

Doe de appel, in blokjes gesneden, in weer een andere kom en hussel ze even goed door elkaar met een beetje suiker (2 tl) en kaneel (1 tl).

Voeg dan de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit met een lepel of spatel snel door elkaar, tot de bloem is opgelost in het mengsel. Het beslag hoeft niet superglad en klontvrij te zijn. Muffin beslag is lekker makkelijk.

Doe tot slot de appelblokjes bij het beslag en meng ze erdoor. Verdeel het beslag over je muffin-vormen. Je kunt de bakjes goed vullen, tot een halve cm onder de rand, muffins horen juist lekker hoog te worden.

Zet de muffins in de oven en bak ze in 25 minuten op 200 graden gaar. Ik draai na 20 minuten de bakplaat altijd even om, zodat de muffins in die laatste 5 minuten nog wat gelijkmatiger bruinen/garen.

Je kunt met een houten prikker testen of ze gaar zijn, als de prikker droog en schoon uit de muffins komt, dan zijn ze gaar. Een andere manier om de muffins te testen is door voorzichtig met je vinger bovenop een muffin te drukken. Als de muffin gewoon weer terug naar boven veert dan is hij gaar. Blijf je een indruk van je vinger zien dan moeten ze nog even terug de oven in.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *