Brigadeiros

Ingrediƫnten:

  • 20 gr roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 25 gr cacaopoeder (gezeefd)
  • hagelslag of andere (chocolade) sprinkels naar keuze
  • klein beetje (olijf)olie om je handen in te vetten

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter is gesmolten voeg je de gecondenseerde melk toe. Roer goed door tot de boter is opgenomen in de gecondenseerde melk. Voeg dan de cacaopoeder toe (ik kwam er achteraf achter dat het beter is om dit eerst te zeven ivm klontjes), en roer dit erdoorheen tot het helemaal is opgenomen.

Laat dit mengsel nu op een zacht vuur langzaam indikken. Blijf wel af en toe roeren en zorg ervoor dat je ook goed over de bodem en langs de randen van de bodem gaat, om aanbranden te voorkomen. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten.

Doe het mengsel dan over in een schaaltje en laat het goed afkoelen tot kamertemperatuur. Als je ongeduldig bent dan mag je ook even in de koelkast zetten.

Zodra het mengsel is afgekoeld kun je het in porties van 10 – 12 gram verdelen, zo worden de brigadeiros mooi allemaal ongeveer even groot. Rol er dan balletjes van. Vet af en toe je handen in met een klein beetje olie, anders blijft het mengsel teveel aan je handen plakken om er fatsoenlijke balletjes van te kunnen rollen.

Tot slot rol je de balletjes door de hagelslag, mini choco stukjes of andere kleine sprinkels naar keuze. Je kunt de brigadeiros leuk presenteren in van die mini cupcake papiertjes. Zet ze in de koelkast zodat ze wat kunnen opstijven.

Published by