PB&J cookies

Ingrediƫnten:

  • 100 gr kristalsuiker
  • 75 gr bloem
  • 200 gr pindakaas (met stukjes)
  • 1 ei
  • jam naar keuze (ik ging voor aardbeien)

Dit is een heerlijk simpel recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakpapiertje op je bakplaat.

Doe alle ingrediƫnten, behalve de jam, bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar. Dit kan met een mixer, maar ook met een lepel of zelfs met de hand. Is eigenlijk net zo snel en scheelt nog een klein beetje afwas.

Draai vervolgens balletjes van het koekjesdeeg en maak met je vinger in elk balletje een gat. Leg ze op de bakplaat en vul elk balletje op met een beetje jam.

Bak ze gaar in ongeveer 12 minuten. Laat de koeken op de bakplaat afkoelen, ze harden nog verder uit tijdens het afkoelen.

Het is me nog niet gelukt om ze echt netjes te houden, de jam loopt altijd wat uit door scheurtjes in de koeken. Maar ze hebben wel een echt ‘homemade’ uiterlijk zo.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *