Cranberry kokos koeken

Ingrediënten:

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl gemberpoeder (3 a 4 gr)
  • 100 gr gemalen kokos
  • 150 gr gedroogde cranberries
  • 150 ml ongezoete sojamelk
  • 50 ml zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op je bakplaat.

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng het kort door elkaar met een lepel. Giet dan de sojamelk en de zonnebloemolie erbij en meng het met de lepel net zolang door elkaar tot alle droge ingrediënten in het beslag zijn opgenomen.

Nu ga je de koeken vormen en dit doe je het beste met vochtige handen omdat het een erg kleverig beslag is, dus zodra je merkt dat het beslag teveel aan je handen blijft plakken dan maak jij je handen weer even vochtig.

Maak 12 grote ballen van het beslag en verdeel deze over de bakplaat. Zorg dat er minstens 2 cm tussen de koeken blijft, want ze lopen nog aardig uit tijdens het bakken. Druk de ballen een klein beetje plat tot dikke koeken van ongeveer 2 cm dik.

Bak de koeken in ongeveer 15 tot 18 minuten goudbruin en gaar. Haal de bakplaat met koeken uit de oven en laat de ze eerst 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Verhuis ze daarna naar een rooster om helemaal af te koelen.

Published by