Ontbijtmuffins

Ingrediƫnten (voor +/- 20 kleine muffins):

  • 2 eieren
  • 50 gr kristalsuiker
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 gr gemalen havermout/havermeel
  • 5 gr bakpoeder
  • 2 bananen, geprakt
  • 200 gr ongezouten gemengde noten
  • 200 gr rozijnen

Je hoeft niet perse havermeel te kopen voor dit recept. Als je een keukenmachine hebt kun je hierin in een handomdraai zelf havermout malen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Tik de eieren in een grote kom, doe hier de suiker bij en klop ze snel door elkaar met een garde. Giet de melk en zonnebloemolie erbij klop dit weer met de garde goed door elkaar.

Voeg de gemalen havermout en het bakpoeder toe en meng dit met de garde door het beslag. Voeg tot slot de geprakte bananen, noten en rozijnen toe. Schep dit met een spatel door het beslag.

Vul kartonnen muffin bakjes (of gebruik een muffinbakvorm met cupcakevormpjes erin) tot een halve cm onder de rand. Zet de muffins in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.

Heb je alleen grotere muffin bakjes dan moeten ze waarschijnlijk 25 minuten in de oven.

Haal de muffins uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voor je aanvalt.

Ze zijn zeker 3 dagen te bewaren in een luchtdichte bak, misschien zelfs iets langer als je ze ook nog in de koelkast zet. Maar je kunt ze ook tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *