Wortel – courgette soep

Ingrediƫnten:

  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gr wortels
  • 1 courgette
  • 1 tot 1,5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • eventueel feta ter garnering

Extra benodigdheden: staafmixer om te pureren.

Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Pel de tenen knoflook en snijd deze ook grof. Doe een scheutje olijfolie in een pan en zet hem verwarm hem op een laag vuur. Doe de ui en de knoflook erbij en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes aanfruiten, af en toe roeren met een spatel.

Snijd ondertussen de wortel en courgette in grove stukken. Zodra de uien glazig beginnen te worden kun je de wortel en courgette erbij doen. Roer alles goed door elkaar en laat het even lekker opwarmen. Doe er vervolgens een liter water en de 2 bouillonblokjes erbij. Laat op een middelhoog vuur aan de kook komen. Zet het vuur dan weer wat lager en laat het minstens een half uur zachtjes pruttelen.

Test dan of de wortel gaar is door er met een vork in te prikken. Komt de wortel gemakkelijk van de vork af dan is het tijd om de soep te pureren. Laat de staafmixer een paar minuten goed zijn werk doen. Proef dan de soep, je kunt altijd nog een beetje peper en zout toevoegen als je hem wat slapjes vind smaken. En vind je de soep te dik dan kun je nog prima een beetje extra water toevoegen, roer dit er gewoon met een spatel doorheen.

Verkruimel eventueel voor het serveren een beetje feta over de soep!

Published by