Groene salade

Ingrediƫnten:

  • rucola
  • 1/2 courgette
  • 1/2 avocado
  • 1/4 komkommer
  • handje doperwten (vers of diepvries)
  • dot wasabi-paste
  • 1 flinke el mayonaise
  • rasp en sap van een limoen
  • peper en zout
  • evt feta en wat pijnboompitten om te garneren (niet groen, wel heel lekker)

Snijd de courgette in blokjes en bak deze kort, in een klein beetje olijfolie op hoog vuur, aan in een koekenpan. Laat de courgetteblokjes daarna afkoelen. Blancheer de verse doperwten 2 a 3 minuten in kokend water, giet ze af en spoel ze na met koud water zodat ze niet verder garen (gebruik je diepvries doperwten dan hoef je ze alleen te ontdooien, want deze zijn al geblancheerd. Dat gaat het snelst als je ze onder koud water spoelt).

Terwijl de courgette en de doperwten afkoelen kun je mooi een wasabi-dressing maken. Doe een kleine dot wasabi-paste in een kommetje en voeg hier een flinke lepel mayonaise aan toe. Meng dit even goed door elkaar. Voeg dan de rasp en wat sap van een limoen toe. Meng weer goed door elkaar en proef dan een beetje. Wasabi kan nogal heftig zijn, vind je het te scherp? Voeg dan wat extra limoensap toe.

Halveer een avocado en schep de helft uit zijn schil met behulp van een eetlepel. Snij de avocado in dunne plakjes. Snijd een kwart komkommer in blokjes. Nu al het snijd/kook en meng werk is gedaan kun je de salade bouwen.

Pak een kom of een diep bord en leg onderin een hand rucola. Verdeel daar alle andere groene ingrediƫnten over. Ik begon zelf met de courgetteblokjes, daarna de plakjes avocado en blokjes komkommer. Daar strooide ik de doperwten overheen. Toen verkruimelde ik er nog wat feta over en verdeelde daarna wat wasabi-dressing over het geheel. Maak af met een snufje peper en zout en eventueel wat pijnboompitten.

Published by