Havermout repen

Ingrediƫnten:

  • 150 gr glutenvrije havermout
  • 50 gr 100% pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 20 gr kokosolie
  • 100 gr ongezouten gemengde noten
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 80 gr pure chocolade (druppels of fijngehakt)

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm (20 x 20 cm) met bakpapier.

Doe de havermout, het ei, de banaan, de pindakaas en de kokosolie samen in een keukenmachine en laat de machine een paar minuten goed zijn werk doen tot er een homogeen mengsel is ontstaan.

Schep het mengsel over in een kom en voeg de gemengde noten en de gedroogde cranberries toe. Meng dit goed door elkaar. Verdeel het beslag over de bakvorm, druk het goed aan en strijk het zo glad mogelijk.

Zet in de oven en bak het in 20 minuten gaar, tot het goudbruin is aan de randen. Als jouw oven ook iets harder bakt aan 1 kant, draai dan de bakvorm na 15 minuten en laat nog 5 minuten bakken.

Haal uit de oven en verdeel de stukjes chocolade over de vorm, zet 1 minuut terug in de warme oven om de chocolade te smelten. Haal weer uit de oven en strijk de chocolade uit met de bolle kant van een lepel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna een half uurtje in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Als de chocolade is uitgehard haal je het uit de koelkast, uit de bakvorm, en snijd in repen van 10 x 2 cm.

Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast (tot 1 week) of in de vriezer (zeker 3 maanden).

Published by