Granola

Ingrediƫnten:

  • 200 gr gemengde noten
  • 150 gr glutenvrije havermout
  • 70 gr gemalen kokos
  • 70 gr gedroogde cranberries
  • 70 gr rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl anijspoeder
  • 5 el zonnebloemolie
  • 5 el agave-siroop

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat klaar met daarop een bakpapiertje.

Doe de noten, de havermout, kaneel en anijs bij elkaar in een grote kom en mix dit met een lepel goed door elkaar. Doe vervolgens de zonnebloemolie en agavesiroop bij elkaar in een apart kommetje en klop dit met een garde even goed door elkaar. Giet dit mengsel bij het havermout mengsel en schep net zolang met de lepel door elkaar tot alles bedekt lijkt onder het zonnebloemolie mengsel.

Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat en bak het 10 minuten in het midden van de oven. Haal het weer uit de oven en doe de granola terug in de kom. Doe dan de kokos, cranberries en rozijnen erbij. Meng even door elkaar en verdeel het opnieuw over de bakplaat en bak het geheel nog eens 5 a 10 minuten. Ga in ieder geval na 5 minuten even kijken of het al mooi goudbruin is, hussel eventueel nog een beetje door. Als het nog wat bruiner en krokanter gebakken mag worden wat jou betreft dan laat je het nog 5 minuten langer in de oven. Vind je de granola perfect dan haal je het er alvast uit. Laat afkoelen op de bakplaat en zodra het goed is afgekoeld kun je het in een goed afsluitende pot bewaren.

Published by