Glutenvrij Bananenbrood met choco chips

Ingrediƫnten:

  • 2 eieren
  • 50 gr suiker
  • 150 ml olijfolie
  • 150 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel (van bijv. Doves Farm)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 snuf zout
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 100 gr chocolate chips of in stukjes gehakte chocolade

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakeblik van 30 cm met een bakpapiertje (of vet de vorm in en bestrooi met glutenvrije bloem of paneermeel).

Tik de eieren uit in een kom en voeg de suiker toe. Mix dit tot een luchtig geheel, voeg dan de olijfolie toe en mix dit er net zolang doorheen tot alle olie goed is opgenomen.

Voeg dan het bakmeel, de kaneel en het snufje zout toe. Mix alles door elkaar tot al het meel is opgenomen. Voeg tot slot de geprakte bananen en de chocolate chips toe. Meng dit met een spatel door het beslag.

Giet het beslag in de cakevorm en zet dit in het midden van de oven. Bak in 45 minuten goudbruin en gaar. Druk voorzichtig met je vinger bovenop de cake, als de cake weer terugveert als je jouw vinger weer weghaalt dan is de cake gaar.

Laat de cake minstens een half uurtje in de cakevorm afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Published by