Limoen kokos kwarktaart

Ingrediƫnten, voor in een springvorm van 26 cm:

  • 1 pak bastogne koeken
  • 100 gr roomboter
  • 9 blaadjes gelatine
  • rasp en sap van 3 limoenen
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gr volle kwark (naturel of kokos)
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr suiker
  • kokosrasp ter decoratie

Bedek de bodem van de springvorm (26 cm) met een bakpapiertje. De rand van de springvorm kun je invetten met boter en daar kun je vervolgens repen bakpapier tegenaan plakken. Of, als je het hebt, kun je acetaatfolie gebruiken om de rand af te dekken.

Breek de bastogne-koeken in wat kleinere stukken en stop ze in een keukenmachine, maal ze goed fijn. Smelt de boter in een pannetje. Giet de bastogne-kruimels in een kom en doe de gesmolten boter erbij. Meng goed door elkaar met een lepel, net zolang tot alle kruimels donkerder van kleur zijn geworden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet daarna in koelkast.

Dompel de gelatineblaadjes onder in een bakje met koud water om ze te weken. Doe de kokosmelk in een pannetje en zet op een middelhoog vuur om op te warmen tot ongeveer 70 graden. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen. Haal de kokosmelk van het vuur als deze op temperatuur is. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe ze een voor een bij de warme kokosmelk in de pan. Roer steeds door tot het blaadje is opgelost. Laat nu een beetje afkoelen.

Schep de kwark in een grote kom. Rasp de schil van de limoenen en doe de rasp bij de kwark. Pers de limoenen uit en doe ook het sap bij de kwark in de kom. Meng met een spatel door tot het limoensap goed door de kwark is opgenomen.

Doe de slagroom samen met de suiker in een kom en klop met een mixer tot de slagroom goed lobbig is.

Giet de kokosmelk bij het kwark mengsel en roer net zolang door tot er weer een homogeen mengsel ontstaat. Voeg tot slot de slagroom toe en spatel dit rustig door het kwarkmengsel tot de slagroom mooi is opgenomen in het mengsel. Giet de vulling in de springvorm en bestrooi het geheel nog met wat gemalen kokos. Zet de kwarktaart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven, voor je hem uit de springvorm haalt.

Published by