Over mij

Hallo,

Ik ben Mirjam en zo’n 5 jaar geleden ben ik, na een lange weg van re-integratie wegens chronische ziekte, de wondere wereld van de horeca ingerold. Daar ontdekte ik hoe leuk ik het wel niet vind om te koken, maar mijn grootste passie bleek te liggen bij het bakken! Ik heb het geleerd door middel van trial and error, ‘gewoon maar wat proberen’ blijkt een uitstekende leermeester…

Graag wil ik mijn recepten voor heerlijke zoetigheden met jullie delen, en jullie misschien nog wel een koekje van eigen deeg verkopen (maar daarover later meer).

Naast koken en bakken ben ik ook veel bezig met minimaliseren op allerlei gebieden. Niet dat ik super minimalistisch wil leven, maar een semi-minimalist durf ik mezelf wel te noemen. Dat wil ik dus ook terug laten komen op mijn site, daarom heb ik gekozen voor een minimalistische stijl. Ook staan er geen uitgebreide verhalen bij mijn recepten, niks geen gescroll tot je duim er vanaf valt voordat het recept begint, ik begin gewoon gelijk!

Ook ben ik niet heel erg van de perfect gestileerde foto’s, begrijp me niet verkeerd.. Ik heb veel bewondering voor de foodbloggers die naast heerlijk kunnen koken en/of bakken, ook nog eens getalenteerde foodfotografen zijn. Ik heb er simpelweg over het algemeen niet zoveel geduld voor, ik wil gewoon zo snel mogelijk aanvallen. Ook heb ik geen kast vol met props voor op de foto, want dat past natuurlijk weer niet bij mijn minimalistische insteek. Dus ik ga gewoon voor ‘what you see is what you get’.

Ben je geïnteresseerd in een kijkje achter de schermen, af en toe een persoonlijk berichtje, her en der een foto van mijn kattengespuis.. dan kun je mij ook volgen op Instagram: @cookies_and_stuff.nl